Радваме се, че избирате да ни се доверите и да започнете с консултация и лечение при нас. 

С времето изработихме няколко правила, които да помагат за плавния работен процес и се чувстваме длъжни да ги споделим с Вас.

1. Обаждане за записване на час. 

Записването на час за първичен прием в клиниката става според наличните свободни часове и Вашите лични възможности. Обикновено се стремим да ви предложим най-скорошния свободен час или ако е свободен, получавате желания от вас час. Ще ни е необходимо кратко, буквално с няколко думи описание на проблема, заради който се обаждате, за да могат денталните асистенти  да предвидят необходимото време за първото ви посещение. Освен това, като клиника, занимаваща се с комплексно лечение, за да ви съставим лечебен план и да започнем лечение, ще ни е необходима и дигитална рентгенова снимка, която можете да направите в Dental-xlab или TM Laboratory.

2. Обаждания с цел искане на допълнителна информация.

Обаждания с въпроси от типа на: „Извършвате ли определена манипулация или колко струва еди какво си или може ли ориентировъчна цена за … “ са крайно нежелателни. Всички манипулации, които извършваме, са щателно описани в сайта и това е максималната информация, която можем да дадем по дадения проблем, времето и начина за лечението му без да сме прегледали конкретния пациент.  На най-задавания въпрос по телефона: „Колко струва това или онова“ ние дори да имаме желание да отговорим НЕ МОЖЕМ, защото всеки пациент и неговия проблем са индивидуални и нямаме как да гадаем необходимото му лечение, затова ви молим да не губите нашето и вашето време в безсмислени разговори. За пациентите, които се интересуват само от ориентировъчните цени на манипулациите в клиниката, е качен ценоразпис.

3. Първо посещение, график, лечебен план.

Препоръчително е пациентите да не си поставят диагнози от интернет и да си запазват час за процедура, от която не са сигурни дали имат нужда. По-добре е първото записване на час да е за преглед, разглеждане на панорамна рентгенова снимка, обсъждане на вашия конкретен случай. По този начин ще може да предложим най-подходящите варианти за решаване на конкретните проблеми, а ако има и достатъчно време, можем да започнем веднага и лечението.

Работното време на клиниката е от Понеделник до Петък, сутрин от 10:00 до 20:00 вечерта, а Събота и Неделя се приемат само пациенти с предварителна уговорка, като част от лечебния им план.

Работим САМО с предварително записване на ден и час, без значение от манипулацията. Целта е да се спазва коректно графика и да е по – лесно и удобно и за вас и за нас – вие не си губите времето в чакане, а ние можем да планираме работата си и да отделим необходимото време на всеки пациент.  При закъснение повече от 20 минути, без предварително позвъняване, пациентът губи часа си, понеже това води до необходимост всички други след него да изчакат и не е редно пациенти дошли на време да чакат заради някой, който е закъснял.

План на лечение изготвяме на пациентите, които започват по-дълготрайни и цялостни възстановявания. Планът на лечение представлява описание на процедурите, които предлагаме да бъдат извършени, как ще бъдат разпределени във времето, както и приблизителната цена. Лечението започва след като Вие одобрите предложения план. Понякога при тежките случаи, в които има много съмнителни зъби, планът се прави по време на или след приключване на първата фаза от лечението (подготвителната), за да можем да оценим състоянието на наличните зъби.

4.  Отмяна и пропускане на часове.

Поради натоварения ни график отмяната или пропускането на записани часове е нежелателна, защото нарушава работния процес в клиниката и зъботехническата лаборатория. Въпреки това понякога се налага, затова ще бъдем благодарни, ако по някаква причина трябва да пропуснете насрочено посещение, да ни уведомите поне 1 ден по-рано. Така ще можем да предложим освободения час на друг пациент и няма да разхищаваме времето на денталните лекари и асистенти. Когато отмяната е в последния момент ( по-малко от 24 часа преди записания  час ), ще ви помолим да заплатите неустойка за пропуснатия час.

Когато не се явите в уречения ден и час и не се обадите да предупредите, този час остава празен за нас и вие спъвате нашата работа. Нашите сериозни пациенти се налага да чакат с дни за дадена манипулация или пък да работим в извънработно време. Поради тази причина, ако си запишете час и не се появите, няма да ви запишем нов час в нашата или партньорските ни клиники, с които работим.

5. Последваща грижа

Последващата грижа е една от основните ценности във философията на Клиника Ралев. При завършени лечения настояваме да проследяваме постигнатите резултати във времето. Само така ще можем да сме сигурни, че ще успеем да ги запазим за дълго. Ще ви помолим да бъдете стриктни и да ни посещавате поне веднъж годишно за профилактика и професионално почистване.

Благодарим Ви за вниманието и за доверието!    

За записване на час: 0889 81 41 33 (без запитвания за цени)

ул. „Райко Алексиев" №4, София, България

Запазете час

Запазете час

0889 81 41 33