Изработване на мост върху стъклена опора

Запишете си час: 0889 81 41 33

Адрес: София, ул. Райко Алексиев №4

Силиконова зъбна протеза от мека еластична пластмаса – Thermosence

Изработването на протези от мека пластмаса е нов метод, който се популяризира през последните години. Това се дължи на факта, че протезите от стандартна розова пластмаса са твърди и в много от случайте неудобни при хранене. Протезите изработени от мека пластмаса са по-комфортни за пациента и прилягат плътно към релефа на лигавицата. Друго основно предимство на този тип протези е, че те са хипоалергични и могат да се прилагат при пациенти алергични към стандартната пластмаса използавана в зъбопротезирането. Меките протези (така наречените силиконови протези) са високоестетични, и на външен вид не се различават от стандартните плакови протези. Друга особеност е, че при частичните протези от мека пластмаса няма метални куки, а куките са отлети от същият материал от който е изработена протезата, което още повече повишава естетиката.

Друго предимство на меките протези е, че те практически не могат да се счупят при нормално хранене или изпускане на земята, което се дължи на еластичността им. Съвременният материал ( ThermoSens ), който се използва при изработката на еластичните протези не се преоцветява и не поема миризми за разлика от материалът Valplast използван доскоро. Има възможност да се правят всякакви поправки на протезата както и добавяне на зъби или куки.

Изработката на протезите от еластична (мека) пластмаса минава през същите етапи, както и при стандартните плакови протези (прочети повече…)

Адаптацията към тях протича бързо и създават удобство за пациента. От изключителна важност е поддържането на стриктна хигиена и редовното измиване на протезите, за да се запазят по-продължително време в първоначалният си вид.

Друг материал е силиконовата пластмаса, която служи само за ребазиране на протези от стандартна розова пластмаса (нанасяне на слой силиконова пластмаса по повърхностите на протезата, които контактуват с устната лигавица). Може да се ребазира и само част от протезата в случай на промени в протезното поле вследствие на оперативни намеси, като по този начин в зоната на операцията се осигурява безтравмено предаване на дъвкателното налягане. Така се комбинират предимствата и на двата метода – здравината и устойчивостта на стандартната пластмаса и удобството на силиконовата пластмаса.