От 04.май.2020г. възстановяваме плановия прием на пациенти в денталната клиника. Всички манипулации се извършват само след предварително записан час и при засилени мерки за безопасност.
На фона на сериозното поскъпване, повишеното потребление и изключително трудното снабдяване със защитни средства и други жизненоважни за нашата практика материали се очаква значително поскъпване на стоматологичните услуги в близките седмици.
Нашият екип взе решение
до 01.октомври.2020 да НЕ ПРОМЕНЯ цените за лечение в клиниката.
В условията на извънредно положение, заради разпространението на COVID19 искаме да ви уведомим, че денталната клиника разполага с необходимият набор от защитни средства (специално работно облекло, щитове, маски, ръкавици, калцуни и др.) и оказваме помощ на пациенти имащи нужда от стоматологично лечение.
Приемът се осъществява от Понеделник до Петък, само след записан час на телефон 0889 81 41 33.
Пациентите болни от COVID19 или поставени под карантина, следва да позвънят на личните си лекари, които ще ги насочат към специализираните за това звена, където ще им бъде оказана дентална помощ.
Изработването на протези от мека пластмаса е нов метод, който се популяризира през последните години. Това се дължи на факта, че протезите от стандартна розова пластмаса са твърди и в много от случаите неудобни при хранене. Протезите, изработени от мека пластмаса, са по-комфортни за пациента и прилягат плътно към релефа на лигавицата. Друго основно предимство на този тип протези е, че те са хипоалергични и могат да се прилагат при пациенти алергични към стандартната пластмаса, използавана в зъбопротезирането. Меките протези (така наречените силиконови протези) са високоестетични и на външен вид не се различават от стандартните плакови протези. Друга особеност е, че при частичните протези от мека пластмаса няма метални куки, а куките са отлети от същия материал, от който е изработена протезата, което още повече повишава естетиката.

Друго предимство на меките протези е, че те практически не могат да се счупят при нормално хранене или изпускане на земята, което се дължи на еластичността им. Съвременният материал ( ThermoSens ), който се използва при изработката на еластичните протези, не се преоцветява и не поема миризми за разлика от материала Valplast, използван доскоро. Има възможност да се правят всякакви поправки на протезата, както и добавяне на зъби или куки.

Изработката на протезите от еластична (мека) пластмаса минава през същите етапи, както и при стандартните плакови протези (прочети повече…).

Адаптацията към тях протича бързо и създават удобство за пациента. От изключителна важност е поддържането на стриктна хигиена и редовното измиване на протезите, за да се запазят по-продължително време в първоначалният си вид.

Друг материал е силиконовата пластмаса, която служи само за ребазиране на протези от стандартна розова пластмаса (нанасяне на слой силиконова пластмаса по повърхностите на протезата, които контактуват с устната лигавица). Може да се ребазира и само част от протезата в случай на промени в протезното поле вследствие на оперативни намеси, като по този начин в зоната на операцията се осигурява безтравмено предаване на дъвкателното налягане. Така се комбинират предимствата и на двата метода – здравината и устойчивостта на стандартната пластмаса и удобството на силиконовата пластмаса.

Освен широко разпространените стандартни и еластични протези, като клиника специализирана в протетичната стоматология изработваме и още 18 вида зъбни протези, които не са широко известни на пациентите.
Зъбни протези - видове и цена

За да прочетете повече за видовете специални зъбни протези кликнете ТУК или на картинката в ляво.

ул. „Райко Алексиев" №4, София, България

Запазете час

Запазете час

0889 81 41 33